Café Brein Tilburg

Café Brein is een trefpunt voor zowel naastbetrokkenen van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) als voor mensen met een NAH, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing ongeval of, hersentumor e.d..
Café Brein wordt vormgegeven door: MEE De Meent Groep, Thebe en GGZBreburg.
Iedere café avond staat er een onderwerp centraal en is er ruimte voor vragen en discussie. Dit alles in een gezellige en ontspannen sfeer.

Gastspreker: Simone Tuerlings; ergotherapeut en ambulant begeleider voor mensen met NAH

Thema: Vermoeidheid na NAH; wat kan ik doen en wat kan ik beter laten?

“We zijn allemaal wel eens moe” is een veel gehoorde uitspraak want vermoeidheid is heel herkenbaar bijvoorbeeld na een activiteit als gras maaien, een vergadering bijwonen of aan het einde van een drukke dag of week.
Bij NAH kan vermoeidheid echter anders zijn, sterker voelbaar en daardoor is het mogelijk dat je minder belastbaar bent dan vóór het NAH. En dat heeft grote invloed op jezelf en op je omgeving.

Samen staan we stil bij wat er van invloed is op je moe voelen, wat je vermoeid maakt en wat je er zelf aan kunt doen om er anders mee om te gaan. Om  zodoende beter grip te krijgen op jouw energie in plaats van last te hebben van jouw vermoeidheid.

Locatie:

Café Brein vindt voortaan weer plaats in Multifunctioneel Centrum “de Poorten” Hasseltstraat 194, 5046LP Tilburg.
Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zonder aanmelding binnenlopen. De toegang is gratis. Café Brein begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.