Café Brein op 24 november

Café Brein is een trefpunt voor zowel naastbetrokkenen van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) als voor mensen met een NAH, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing ongeval of, hersentumor e.d..
Café Brein wordt vormgegeven door: MEE De Meent Groep, Thebe en GGZBreburg.
Iedere café avond staat er een onderwerp centraal en is er ruimte voor vragen en discussie. Dit alles in een gezellige en ontspannen sfeer.

Thema: zingeving en rouw

Gastspreker: Leonneke van Domburg, geestelijk verzorger en spiritueel- en zingevingscoach

Rouw bij NAH verschilt van rouw bij overlijden omdat je je een ander mens voelt dan voorheen. Als je te maken krijgt met NAH dan heeft dat grote impact op je leven. En niet alleen op degene die het trof zelf, maar ook op de directe omgeving. Hersenletsel zorgt in veel gevallen voor een ‘breuk in de levenslijn’ en dit gaat vaak samen met gevoelens van verdriet en verlies. Het leven en de omgeving van de getroffene gaan verder waardoor iemand met NAH steeds weer met het verlies wordt geconfronteerd.
Hoe kun je toch zo goed mogelijk omgaan met dit ‘levende verlies’? Leonneke van Domburg gaat hier met ons over in gesprek en er is alle ruimte om eigen ervaringen te delen.

Locatie:
Café Brein vindt plaats in Multifunctioneel Centrum “Het Spoor” Schaepmanstaat 36, 5041AR Tilburg. LET OP: Hier geldt betaald parkeren. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Café Brein begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur, halverwege is er een korte pauze