Café Brein in Tilburg op donderdag 29 september 2022

Café Brein is een trefpunt voor zowel naastbetrokkenen van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) als voor mensen met een NAH, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing ongeval of, hersentumor e.d..

Café Brein wordt vormgegeven door: MEE De Meent Groep, Thebe en GGZBreburg.
Iedere café avond staat er een onderwerp centraal en is er ruimte voor vragen en discussie. Dit alles in een gezellige en ontspannen sfeer.

Gastspreker: Hennie Snoeren PIT verpleegkundige bij PersonaCura/ggzbreburg.
Daarnaast is zij trainer en coach voor zorgmedewerkers in de omgang met onbegrepen en probleem gedrag.

Thema: Gedragsveranderingen en karakterverandering na hersenletsel
Over NAH en de lichamelijke gevolgen weten we al veel . Maar in sommige gevallen zorgt de schade aan het brein voor psychische klachten en soms zelfs een verandering van het karakter en de persoonlijkheid. Dan lijkt de persoon niet meer diegene te zijn van vroeger. Maar is het wel een verandering van de persoonlijkheid of zien we simpelweg ander gedrag zoals minder controle op impulsen, stemmingswisselingen en minder grip op emoties. Op deze avond kijken we naar hoe dit kan ontstaan en of je dit kunt behandelen. We kijken naar hoe je er als getroffenen en naaste mee om kunt gaan. Hennie maakt gebruik van voorbeelden uit de praktijk en weet dit op een levendige wijze over te brengen waarbij u als toehoorder actief wordt betrokken.

Let op, andere locatie:

Café Brein vindt sinds vorig jaar plaats in Multifunctioneel Centrum “Het Spoor” Schaepmanstaat 36, 5041AR Tilburg. LET OP: Hier geldt betaald parkeren. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Café Brein begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur, halverwege is er een korte pauze.

Bezoek de website van Café Brein Tilburg>