Gastspreker: Maartje van Tiggelen

Café Brein: trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), naastbetrokkenen, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing ongeval of, hersentumor e.d..
Café Brein wordt vormgegeven door: MEE De Meent Groep, Thebe en GGZBreburg.
Iedere café avond staat er een onderwerp centraal en is er ruimte voor vragen en discussie. Dit alles in een gezellige en ontspannen sfeer.

Thema: Zet je brein in beweging!

Gastspreker: Maartje van Tiggelen
De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.
Maartje van Tiggelen is fysiotherapeut bij Fysio Sport & Therapie en wil graag meer over deze methode vertellen en ook ieder de kans geven om deze avond actief deel te nemen.

Café Brein Tilburg vindt vijf keer per jaar plaats. Er komen steeds weer andere onderwerpen op tafel in een gezellige, ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Het is een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Thebe Thuisbegeleiding, GGz Breburg en MEE regio Tilburg organiseren Café Brein.

Let op; nieuwe locatie:

Café Brein vindt vanaf 2021 plaats in Multifunctioneel Centrum “Het Spoor” Schaepmanstaat 36, 5041AR Tilburg. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zonder aanmelding binnenlopen. De toegang is gratis. Café Brein begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Bezoek de website van Café Brein Tilburg>