Het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant verzorgt 15 mei 2018 de presentatie ‘De laatste zorg’ voor zijn verpleegkundigen en verzorgenden.

Het is belangrijk om nabestaanden goed te begeleiden bij het laatste afscheid. Dit begint al bij de laatste verzorging van een overledene. Wellicht voer je soms ook zelf deze laatste verzorging uit, mogelijk samen met familie. De laatste zorg vraagt om kennis, ervaring, deskundigheid en respect voor zowel de overledene als de nabestaanden.

Antwoorden en tips

Wat doe je als professional direct na het overlijden? Hoe verzorg je het lichaam tot aan het bezoek van de schouwarts en de uitvaartonderneming? Wat gebeurt er als er geen nabestaanden zijn? De presentatie gaat in op deze vragen. Je krijgt ook tips over het opbaren, de houding van het lichaam, verzorging en hygiëne. Ook gaan we in op trends en ontwikkelingen, zoals een lichte balseming en gelaatsverzorging. Na de presentatie is het mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen van het crematorium.

Info en aanmelding

HELAAS: het maximale aantal deelnemers is bereikt! Als je je nu aanmeldt, dan kom je op een wachtlijst voor de volgende bijeenkomst. 

De presentatie is bij crematorium Hilvarenbeek aan de Beekseweg 22B in Diessen. De deuren gaan open om 18.30 uur; het programma start om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan vóór 8 mei aan.


Inschrijfformulier Presentatie ‘De laatste zorg’