'De patiënt centraal in oncologiezorg: organisatie doet er toe'

Er is op donderdag 4 april het symposium ‘De patiënt centraal in oncologiezorg: organisatie doet er toe’. Locatie is campus Tilburg University, tijd: 13 – 17 uur.

Het symposium wordt aangeboden door departement Management van TiSEM en Tranzo. Wie voor kanker behandeld moet worden, komt in een ingewikkeld behandeltraject terecht. Vele verschillende behandelaren kunnen er nodig zijn, op diverse momenten. Dit kan leiden tot extra belasting van de patiënt, bijvoorbeeld verwarring en stress.

Aanbod- en vraagzijde

Dit congres presenteert resultaten van toegepast onderzoek naar de organisatie van deze multidisciplinaire inbreng. Bijvoorbeeld hoe kan kwaliteit van leven verbeterd worden bij mensen met en na kanker? En hoe richten we het multidisciplinair overleg optimaal in? Zijn de schakels in de patiëntreis goed verbonden? Maar ook: hoe ervaart de patiënt de reis langs alle benodigde professionals. Hoe snijd je een oncologisch zorgpad toe op de behoeften van de individuele patiënt? In dit congres komen dus zowel de aanbod- als de vraagzijde naar voren.

Klik hier voor meer informatie over het programma en voor aanmelding >