gegeven door Christien de Jong

Scholingscyclus palliatieve zorg voor huisartsen

Palliatieve zorg is een belangrijk onderdeel van elke huisartsenpraktijk. Dat kan uitdagingen met zich meebrengen waar je als generalist niet dagelijks mee te maken krijgt.
Het regionaal palliatief consultatieteam start daarom dit voorjaar in samenwerking met PrimaCura de scholingscyclus “deskundig in palliatieve zorg”. In 2021 en 2022 zal een 6-tal geaccrediteerde bijeenkomsten worden aangeboden rond diverse praktische thema’s zoals: pijn, benauwdheid, misselijkheid, logistiek rond inzet pompen, ACP en begeleiding in de terminale fase.

We zijn heel blij dat we voor de eerste bijeenkomst op 31 maart aanstaande Christien de Jong hebben kunnen boeken met haar training “schokbrekers in de communicatie”.
Christien is een zeer ervaren psychotherapeut/trainer, verbonden aan Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie. Met deze interactieve online training biedt zij 4 communicatieve handvatten, ‘schokbrekers’, die kunnen helpen in die lastige gesprekken over de laatste levensfase, met patiënten en hun naasten. De schokbrekers worden interactief en in samenspraak met de besproken en geïllustreerd in korte vignetten, die worden uitgespeeld door een professionele acteur.

Kijk voor meer informatie op de site>