“Overzichtelijk en gebruikersvriendelijk. Boordevol informatie die ik als ambassadeur kan gebruiken om palliatieve zorg in mijn organisatie te verbeteren. En super uitnodigend vormgegeven, ik wil gelijk van alles aanklikken!” Dat zegt een gebruiker van de digitale toolbox.

Het transmuraal zorgpad palliatieve zorg > is vanaf 2020 dé manier waarop we in de regio Midden-Brabant samenwerken als een patiënt in de palliatieve fase terechtkomt; een werkwijze gedragen vanuit het Netwerk Palliatieve Zorg en de aangesloten organisaties. Binnen alle partnerorganisaties zijn ambassadeurs aangesteld die als kartrekker aan de slag gaan met de implementatie van het zorgpad. De wijze van implementeren hangt af van factoren zoals de omvang en structuur van de organisatie en de investeringen die eerder al in de palliatieve zorg zijn gedaan. Het is dus steeds maatwerk en kan verschillen per partner in het netwerk.

Digitale toolbox

Om de implementatie te ondersteunen is een digitale toolbox ontwikkeld vol tips en instrumenten voor elke fase in het zorgpad. De toolbox is ontwikkeld door en voor professionals in de palliatieve zorg. Mis je belangrijke tools of heb je mooie praktijkvoorbeelden? We horen het graag, stuur een e-mail >