Het eerste webinar over samenwerking tussen het sociaal domein en het zorgdomein in onze regio was op 7 oktober. De ruim 50 deelnemers werden geïnspireerd om elkaar meer op te zoeken tijdens hun werk.

De webinarreeks (3 in totaal) is een gezamenlijk initiatief van de negen gemeenten in Hart van Brabant en het Zorgnetwerk Midden-Brabant. Doel van de reeks is om via voorbeelden uit de regio én met concrete handvatten deelnemers te inspireren om er (verder) mee aan de slag te gaan.

Tips en randvoorwaarden

Meer dan 50 professionals uit de regio luisterden geboeid naar Barbara de Groen van kennisorganisatie Vilans. Zij presenteerde concrete tips en randvoorwaarden over de samenwerking tussen beide domeinen. Tips en randvoorwaarden die vervolgens ook aan de orde kwamen in de drie gepresenteerde praktijkvoorbeelden: Samen Vitaal in de wijk (gemeente Waalwijk), Wijkgerichte samenwerking (PrimaCura netwerkzorg) en de Kernteams GGZ, ADHD en POH GGZ (Jeugd) door PrimaCura GGZ.

De deelnemers beoordeelden dit webinar met een mooie 8. Het webinar gemist? Geen probleem, kijk het hier terug en download de presentaties van de sprekers >
En natuurlijk staan de deuren van de volgende webinars op 28 oktober en 25 november tussen 12.15 en 13.00 uur wagenwijd open. Je kunt je alvast aanmelden voor de tweede editie op 28 oktober via deze aanmeldlink >