Alle ingrediënten om een Groen & Grijs-kookevent te organiseren, staan nu verzameld op een webpagina.

Groen & Grijs is een initiatief van de Brabantse proeftuin dementie. De bedenker Melissa de Laat werkte een concept uit waarbij kleinkinderen samen met een grootouder die dementie heeft, oud-Hollandse gerechten koken en opeten tijdens een workshop. Het eerste Groen & Grijs kookevent was in oktober 2018. Lees hier het verslag > Dit kookevent is  inmiddels uitgeroepen tot het beste dementie-idee van Nederland in 2018. Het heeft daarnaast heel veel publiciteit opgeleverd, tot en met op de radio >

Ingrediënten

Er zijn dan ook verschillende organisaties die interesse hebben getoond om een Groen & Grijs-kookevent te houden. En waarom zou je het zelf allemaal moeten uitdenken als het al een keer gedaan is en goed beschreven staat hoe je het kunt aanpakken? Melissa heeft alles wat je moet weten om een kookevent met grootouders en kleinkinderen te organiseren, gebundeld. Klik hier voor de Groen & Grijs-ingrediënten >: het receptenboek, een toolkit inclusief voorbeeld-draaiboek en informatiebrieven om rond te sturen.