nieuws vanuit onze leden

Als 1 van de leden van het Zorgnetwerk Midden-Brabant iets bijzonders doet, dan delen we dat graag binnen het netwerk. Zoals het initiatief van Renoir, de afdeling van De Wever met dagbehandeling- en besteding voor jonge mensen met dementie. Daar traint de loopgroep weer volop voor het komende hardloopevenement Tilburg Ten Miles 4 You. Dat is een onderdeel van de Tilburg Ten Miles (TTM).

De Tilburg Ten Miles 4 You (TTM4YOU) is sinds 2108 een nieuw onderdeel van de TTM om nog meer mensen te laten genieten van dit sportevenement, waarbij deelnemers met een beperking alleen, dan wel met hulp, het 5 kilometer parcours kunnen afleggen. De leden van de loopgroep Renoir waren meteen van de partij: ze renden allemaal tegelijkertijd over de finish.

De Wever sponsor

Ook dit jaar, zondag 1 september, doen ze weer mee. Met De Wever als officiële sponsor van de TTM4YOU. De Wever was namelijk zodanig geïnspireerd door de loopprestaties van vorig jaar, dat de organisatie vanaf 2019 met veel trots haar naam verbindt aan dit onderdeel. Dat gebeurt onder de noemer ‘De Wever TTM4YOU’. Elke deelnemer van loopgroep Renoir kreeg een ‘gesponsorde’ jas, trui en t-shirt.

De deelname aan het ren-event wordt mogelijk gemaakt door meerdere vrijwilligers, die de deelnemers trainen en klaarstomen. Een van hen is trainer Rien van Oirschot. Hij ontving afgelopen 26 april een lintje, mede voor zijn inzet als trainer bij loopgroep Renoir en Tilburg Road Runners (TRR).

Tim als buddy

Loopgroep Renoir bestond op 1 april 10 jaar. Dat was een mooie gelegenheid om een leuk filmpje te maken over de loopgroep en de eerste training om goed voorbereid aan de start te staan van TTM4YOU. Tim van ‘Wij zijn Tilburg’ volgde gedurende deze dag alle momenten en legde die met de cameraploeg vast. Tim hield zich aan zijn belofte en trainde mee. Hij deed vorig jaar immers de toezegging buddy te zijn als loopgroep Renoir in 2019 wederom meedoet aan de TTM4YOU. Bekijk het filmpje hieronder:

Ben of ken je iemand die bij loopgroep Renoir wil komen trainen voor de TTM4YOU? Daarvoor hoef je geen getrainde loper te zijn, want de training is volledig op maat. Neem voor meer informatie contact op met Els Lips >

fotografie: Ruben Munz Gonzalez