Riëtte Blacquière

Via deze weg willen we onze nieuwe programmamanager van het Hersenletselnetwerk (HLN) aan jullie voorstellen: Riëtte Blacquière.

Riëtte Blacquière is aangesteld als tijdelijke programmamanager ter vervanging van Adriana de Graaff, die met pensioen is gegaan. Zij werkt in elk geval tot 1 oktober 2020. Tot die tijd werken we aan de definitieve invulling van de vacature.Riëtte stelt zichzelf hier ondervoor en beschrijft welke taken zij  de komende periode gaat oppakken. We zijn blij dat Riëtte het Hersenletselnetwerk  komt versterken, zodat we verder kunnen blijven bouwen aan dit netwerk. Wij wensen haar en alle leden van het HLN veel succes met de samenwerking.

Even voorstellen

Ik ben Riëtte Blacquière en ik neem de komende maanden de werkzaamheden voor het Hersenletselnetwerk Midden-Brabant op interim basis op me. Daarbij concentreer ik mij op de volgende zaken:

  • evaluatie van de pilot van het NAH-loket en de doorontwikkeling daarvan;
  • werkzaamheden voortkomend uit Landelijk Overleg Hersenletsel, waaronder zaken rondom de zorgstandaard;
  • contact met werkgroep CVA en activiteiten die daaruit voortkomen;
  • afhandeling subsidie aanvragen en verantwoordingen;
  • (alternatieve) werkconferentie en scholingsactiviteiten.

Steeds nieuwe dingen oppakken

Ter kennismaking een korte persoonlijke introductie. Nadat ik vijf jaren als fysiotherapeut heb gewerkt, ben ik overgestapt naar de zakelijke dienstverlening (Randstad Uitzendbureau) waar ik diverse managementrollen heb vervuld. Daarna ben ik directeur geworden van een zakelijke netwerkorganisatie, totdat ik met mijn man naar het buitenland verhuisde (Parijs en Napels). Begin 2019 ben ik teruggekomen naar Nederland en als interimmanager aan de slag gegaan voor een stichting met activiteiten in het vmbo-onderwijs. Ik houd ervan om steeds nieuwe dingen op te pakken en daarmee iets bij te dragen aan een organisatie en tegelijkertijd zelf ook weer te leren. Ik vind het ook altijd erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Helaas gebeurt dat in de bijzondere omstandigheden waar we door de COVID-19 crisis in verkeren voorlopig nog even via de telefoon, Zoom, MS Teams etc. Hoe dan ook, ik hoop binnenkort kennis met jullie te maken.