inzicht leidt tot kennis

Gegevensuitwisseling is samen met regionale samenwerking 1 van de speerpunten van het Integraal ZorgAkkoord (IZA). RSO Midden-Brabant pakt deze handschoen op en werkt samen met de regiopartners aan een visie voor het applicatielandschap.

Dit is nodig omdat er applicaties zijn die nu nog prima werken, maar die met de huidige kennis en mogelijkheden anders kunnen worden ontworpen. Daarnaast zijn er nieuwe applicaties bijgekomen. Hoe houden we samen het applicatielandschap voor onze regio beheersbaar ? Dat is 1 van de uitdagingen die we op vrijdag 16 september samen met de informatiearchitecten van onze partners hebben opgepakt.

Inzicht

Doel van de sessie was het applicatielandschap van onze regio in kaart te brengen. De eerste stappen zijn hiervoor gezet aan de hand van het Ziekenhuis Referentie Architectuur (Zira) model. Hierdoor is inzicht gekomen in de processen waarin gegevens worden uitgewisseld en de verschillende applicaties die onze partners daarvoor gebruiken. Met deze kennis gaan we aan de slag om tot een totaalbeeld van het applicatielandschap te komen. Daarbij willen we binnen de regio ook toewerken naar een gezamenlijk gedragen roadmap voor het realiseren van gegevensuitwisseling.

Voor meer informatie kun je terecht bij Karen Verspaandonk en Iris van Grunsven.