Stichting Omnisportief Tilburg houdt 12 mei 2018 een sponsorfiets- en wandeltocht naar de top van de Mont Ventoux.

De opbrengst daarvan gaat naar het Loket Sportief. Het Hersenletselnetwerk Midden-Brabant ondersteunt dit initiatief van harte. De deelnemers fietsen of lopen naar de 1909 meter hoge top van de Mont Ventoux, bijgestaan door therapeuten van Fysio Sport & Therapie, vrienden en familie.

Loket Sportief

Stichting Omnisportief Tilburg is een stichting die zich vooral richt op mensen met een fysieke beperking en/of chronische aandoening. Deze stichting organiseert diverse, sportieve beweegactiviteiten onder deskundige begeleiding. Denk aan sporten in de zaal van de Drieburcht, bewegen in het water, fitness, handbike en wandelactiviteiten. Ze willen in 2018 starten met het project Loket Sportief’. Het doel daarvan is om cliënten die bij één van de behandelaren komen van het Medisch Centrum Beethoven (huisarts, fysiotherapie, diëtiste, thuiszorg, oefentherapie) met onder meer overgewicht, gewrichtsklachten, diabetes, passiviteit en NAH, een zogenaamd ‘beweegrecept’ mee te kunnen geven. Zodat ze onder begeleiding kunnen sporten dus meer bewegen.

Activiteiten betaalbaar houden

Omnisportief Tilburg wil het Loket Sportief én de beweegactiviteiten onder deskundige begeleiding graag betaalbaar houden voor de deelnemers, door als stichting zélf een bijdrage te doen in de kosten van het deelnemen aan deze activiteiten. Reden om onder meer de sponsorfiets- en wandeltocht naar de top van de Mont Ventoux te organiseren. De hele opbrengst daarvan gaat naar het Loket Sportief. De 100 deelnemende sportievelingen bestaan onder anderen uit ongeveer 20 mensen met een fysieke beperking en/of chronische aandoening; mensen met hersenletsel (NAH), MS en reuma.

Steun!

Steun de Stichting Omnisportief Tilburg of sponsor het 2018 Mont Ventoux-evenement door een donatie te doen op rekeningnummer NL92RABO0301248001 ten name van OmniSportief Tilburg onder vermelding van Mont Ventoux 2018.