De ZorgbedMB-app is geüpdatet met 2 nieuwe functionaliteiten. Er is nu dus een nieuwere versie beschikbaar.

De app is een initiatief van Zorgnetwerk Midden-Brabant en sinds 1 september beschikbaar. Het biedt een overzicht van de beschikbare eerstelijnsbedden in de regio. Verder is het een handig hulpmiddel om te bepalen welke zorgvorm het beste aansluit bij de zorgvraag van de patiënt. Bovendien kan de huisarts er een specialist ouderengeneeskunde of de geriater van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis mee consulteren.

Nieuwe functies

Om meer inzicht te krijgen in hoe vaak huisartsen daadwerkelijk een ELV-bed nodig hebben terwijl er geen beschikbaar is, verschijnt er nu een volgend scherm als er geen bedden beschikbaar zijn. Als de huisarts dus een bed nodig heeft, terwijl er geen bed beschikbaar is, beantwoordt hij/zij die vraag bevestigend. Zo komt er inzicht in de omvang van het tekort aan beschikbare bedden. Omdat in de praktijk blijkt dat ook veel ándere mensen dan zorgprofessionals de app gebruiken, is deze vraag toegevoegd. Want alleen maar registeren hoe vaak de beschikbaarheid bekeken wordt, geeft geen correcte managementinformatie.

Daarnaast kunnen gebruikers nu het standaardaanvraagformulier ELV vanuit de app downloaden.

Updaten

Deze update wordt automatisch geïnstalleerd. Als gebruikers automatisch installeren hebben uitgezet, dan moeten zij zelf even updaten. De web-app is ook al beschikbaar. Het kan voorkomen dat gebruikers de nieuwe update op de computer nog niet te zien krijgen in verband met het cachegeheugen van de browser. De oplossing is dan om even te verversen met ‘CTRL + F5’ op Windows en ‘CMD + R’ op Mac.