nomineren is simpel

Wie wordt de palliatieve zorgverlener van het jaar 2021 en de opvolger van Els van der Maaden?

“Het was een grote verrassing en een hele eer voor mij om palliatieve zorgverlener van het jaar 2020 te mogen zijn. Grappig was dat dankzij social media er berichtjes vanuit het hele land terugkwamen. Overigens vind ik dat palliatieve zorg verlenen iets is wat je vooral samen doet; met de familie, met de informele zorg, met je collega’s en met de huisartsen.”
(Els van der Maaden, palliatieve zorgverlener van het jaar 2020)

Goede palliatieve zorg kan niet zonder de inzet van professionals en vrijwilligers. Op 9 oktober vieren we de internationale dag van de palliatieve zorg. Dan willen we graag iemand in het zonnetje zetten die op een bijzondere manier bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor palliatieve patiënten en hun naasten.

Wie nomineer jij?

Ken jij iemand die een voorbeeld is voor anderen in de palliatieve zorg in Midden-Brabant? Vanwege zijn/haar tomeloze inzet of luisterend oor? Dit is je kans om dat te laten zien!

Nomineren is simpel
Meld voor 1 oktober jouw favoriete zorgverlener (professional of vrijwilliger) aan via info@zmbr.nl
Beschrijf in een korte motivatie waarom deze persoon de titel verdient en vergeet niet zijn/haar naam en contactgegevens te vermelden.

Els van der Maaden: winnaar 2020

Els van der Maaden  is afgelopen jaar verkozen tot palliatieve zorgverlener van het jaar. Els werkt in Hospice Francinus de Wind in Waalwijk. Daar neemt ze, naast haar rol als senior verpleegkundige, ook al jaren de coördinatie van de groep vrijwilligers op zich. Els doet haar beroep eer aan, ze is een duizendpoot, een steunpilaar en lost ‘tussendoor’ al die dingen op waar velen met een boog omheen lopen. Ze hangt het niet aan de grote klok, maar doet het met een vanzelfsprekendheid die haar siert, een stille kracht die over een enorme energie, inzet en wilskracht beschikt en onmisbaar is voor het hospice!

Wat Els zelf vond van haar verkiezing? “Het was een grote verrassing en een hele eer voor mij om palliatieve zorgverlener van het jaar 2020 te mogen zijn. Grappig was dat dankzij social media er berichtjes vanuit het hele land terugkwamen. Overigens vind ik dat palliatieve zorg verlenen iets is wat je vooral samen doet; met de familie, met de informele zorg, met je collega’s en met de huisartsen. En natuurlijk is het belangrijk om van elkaar te leren en elkaar te vinden waarin het netwerk dan weer een belangrijke rol kan spelen. Daarom wil ik graag meegeven aan mijn opvolger. Zoek vooral ook de samenwerking op. Ben je een professional, denk dan aan de vrijwillige zorgverleners. Hoe mooi zou het zijn als een vrijwilliger wordt verkozen als mijn opvolger?”