duizendpoot en steunpilaar

Goede palliatieve zorg kan niet zonder de inzet van professionals en vrijwilligers. Op 10 oktober vierden we de jaarlijks internationale dag van de palliatieve zorg. Op die dag wilden we graag iemand in het zonnetje zetten die op een bijzondere manier bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor palliatieve patiënten en hun naasten.

Onze oproep afgelopen maand aan partners van het Netwerk Palliatieve Zorg Midden Brabant leverde een mooie mix aan kandidaten op voor de titel Palliatieve Zorgverlener van het jaar.

En de winnaar is….. Els van der Maaden

Meerdere mensen hebben Els aangedragen als Palliatief Zorgverlener van het jaar 2020. Els werkt in Hospice Francinus de Wind in Waalwijk, waar ze naast haar rol als senior verpleegkundige ook al jaren de coördinatie van de groep vrijwilligers op zich neemt. Buiten het hospice is ze ook actief, zoals bij Inloophuis Toon en met huisbezoeken aan gasten die aangemeld staan voor het hospice.

Stille kracht

Els doet haar beroep eer aan, ze is een duizendpoot, een steunpilaar en lost ‘tussendoor’ al die dingen op waar velen met een boog omheen lopen. Ze is kordaat en doortastend in haar handelen. Ze hangt het niet aan de grote klok, maar doet haar werk met een vanzelfsprekendheid die haar siert. Haar voelsprieten zijn goed ontwikkeld, waarmee ze haarfijn aanvoelt of ‘alles naar behoren verloopt’. Ze is erg zorgzaam en oprecht en biedt zowel haar collega’s als de gasten altijd een luisterend oor. Kortom, een stille kracht die over een enorme energie, inzet en wilskracht beschikt en onmisbaar is voor het hospice!

Verrast

Op donderdag 8 oktober zijn we richting het Hospice Francinus de Wind in Waalwijk gegaan. In samenwerking met haar collega’s hebben we Els kunnen verrassen. In de binnentuin van het hospice ontving Els een mooie toespraak van Floor Bols. Zij is één van initiatiefnemers van deze verkiezing., Uiteraard kreeg Els ook een mooie bos bloemen, een klein cadeautje en brief met daarin de motivaties van de mensen die haar genomineerd hebben. Els, die zelf ook iemand genomineerd had, was enorm verrast.