De ZorgbedMB-app heeft een nieuwe functionaliteit. Naast inzicht in de beschikbare eerstelijnsverblijfbedden (ELV-bedden), kunnen zorgverleners nu in de app ook zien of er geriatrische revalidatiezorgbedden (GRZ-bedden) beschikbaar zijn in de regio.

De Wever, Schakelring en Volckaert bieden GRZ-bedden aan. Er is gekozen om geen triagefunctie op te nemen in de app. Triage gebeurt namelijk altijd vanuit de geriater en/of de specialist ouderengeneeskunde. Voor de meeste patiƫnten geldt dat ze vanuit het ziekenhuis opgenomen worden op een geriatrische revalidatiezorgafdeling. Slechts een enkeling komt rechtstreeks vanuit huis/de spoedeisende hulp.

Handig hulpmiddel

Deze app is een initiatief van Zorgnetwerk Midden-Brabant en sinds 1 september 2017 beschikbaar. Naast het overzicht van beschikbare ELV-bedden en nu dus ook GRZ-bedden in de regio, is het een handig hulpmiddel om te bepalen welke zorgvorm het best aansluit bij de zorgvraag van de patiƫnt. Bovendien kan de huisarts er een specialist ouderengeneeskunde of de geriater van het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis mee consulteren. De app kreeg vorig jaar al 2 nieuwe functies: 1) een functie om inzicht te krijgen hoe vaak huisartsen daadwerkelijk een ELV-bed nodig hebben terwijl er geen beschikbaar is; 2) een functie met de mogelijkheid om het standaardaanvraagformulier ELV-bed vanuit de app te downloaden.

Download de app

De app ZorgbedMB staat in de App Store en Google Play Store.