Samen eten. Samen kletsen. Herinneringen ophalen. Of gewoon de nieuwtjes van de dag delen. Terwijl de piepers opstaan. Oma de boontjes dopt… Groen & Grijs zet voldoende, goede voeding op het menu en koppelt daarbij grootouders aan hun kleinkinderen.

Bij mensen met dementie die alleen wonen, doet zich het probleem voor met betrekking tot het nuttigen van maaltijden. Bepaalde onderdelen van zelfverzorging lukken nog wél goed, maar zelf eten (maken) niet meer. Omdat ze bijvoorbeeld een bord met eten niet meer herkennen, beperkt houdbaar eten niet juist opbergen en/of zich niet meer bewust zijn van houdbaarheidsdata. Dat kan tot allerlei problemen leiden en gezondheidsrisico’s.

Kookworkshop

Dit vraagt om intensievere ondersteuning. Maar die is niet altijd beschikbaar. Groen & Grijs biedt oplossingen v. Tijdens een kookworkshop, zoals bijvoorbeeld deze editie in Tilburg >, bereiden zij samen met hun kleinkinderen een maaltijd. Resultaat 1, de maaltijden, eten ze daarna lekker op. Resultaat 2: een bijzondere moment met elkaar dat tot de verbeelding spreekt en in sommige gevallen zelfs herinnerd blijft.

Alle ingrediënten bij elkaar

Wil jouw organisatie een Groen & Grijs kookevent houden? Er is een toolkit gemaakt waarmee een organisatie alle ingrediënten in huis heeft voor een geslaagde Groen & Grijs kookworkshop. Ga naar de Groen & Grijs toolkit >
Heb je toch nog vragen? Neem contact met Melissa de Laat >

Informatie Groen & Grijs