Waarom faxen als het beter kan?

De fax is niet alleen ouderwets, maar ook onveilig, achterhaald en kostbaar. Toch is uit gewoonte de fax nog steeds op grote schaal onderdeel van de zorg. Onze gezamenlijke missie is: een Nederlandse gezondheidszorg zonder fax!

Webinar

Kijk het webinar over dit onderwerp terug.

Op weg naar een faxloze zorg

Hoe vaak stop jij nog een floppydisk in je computer? Of ga je met je walkman naar de sportschool? Als wij een gok mogen doen: niet vaak. Waarom versturen we dan nog wel elke dag duizenden ouderwetse papieren faxen in de zorg?

In de praktijk

Nadia Takke, Regioprojectleider voor Midden- Brabant en West-Brabant neemt ons mee in de huidige status van Faexit in Midden-Brabant.
Thijs Vinks, apotheker bij Amarant, verteld zijn ervaringen met het afscheid nemen van de fax. Hierbij lag de nadruk met name op een veilige communicatie en vermindering van de communicatiestromen..
Malou van Puijenbroek, informatieadviseur bij Thebe, Verteld hoe ze aan de hand van het 4 stappenplan van Faexit aan de slag zijn gegaan met de fax uit faseren.
Malou van der Steen, beleidsmedewerker informatisering bij Het Laar, focust op het stukje inventarisering en hoe ze aan de hand van die bevindingen de fax de deur uit hebben gedaan.

Handvatten

Wat kun je nu al doen?

  • Stuur een fax terug: Ik wil niet meer gefaxt worden.
  • Verwijder je faxnummer van de website.
  • Gebruik de vooraankondiging.
  • Loop je tegen problemen aan: Meld het bij ons!

Na afloop van dit webinar heb je naast praktische handvatten hopelijk ook inspiratie opgedaan om er in je eigen organisatie mee aan de slag te gaan!

Neem ook een kijkje op de site van Faexit voor handige tools en tips!