Vergeten Talent

VergetenTalent biedt jonge mensen met dementie (vrijwilligers)werk dat past bij hun (levens)ervaring, passies en talenten.

Het doen van dit werk draagt bij aan participatie aan de maatschappij. Dat maakt dat die persoon ervaart van waarde te zijn voor zichzelf en voor een ander. Dit gevoel is belangrijk omdat daardoor het gevoels- en emotieleven erop vooruitgaan. Door gebruik te maken van talenten én een motivatie voor het doen van vrijwilligerswerk, blijft de aansluiting met de maatschappij  en het mogelijk om zo lang als mogelijk zelfstandig te functioneren.

De kandidaat (met dementie) en de talentmakelaar werken samen omdat het voor een kandidaat soms lastig kan zijn bij een organisatie of bedrijf aan te kloppen om passend vrijwilligerswerk te vinden. Dat vraagt voor beide partijen om tekst en uitleg. De talentmakelaar zet zich in om passend bij de (levens)ervaring, kracht en talenten vrijwilligerswerk te vinden, te bemiddelen en te begeleiden.

Mooie matches

Door VergetenTalent komen er mooie matches tot stand. Zoals een veehouder die een helpende hand krijgt van een assistent dierverzorger, een woonzorgcentrum dat assistentie heeft van een activiteitenondersteuner en een tuinder die extra hulp heeft voor onderhoud van een moestuin. Een kandidaat na een dag vrijwilligerswerk: “Een goed gevoel over mezelf, voldaan over mijn betekenis voor een ander.”