Vacature voor de functie Programmamanager Wondzorg


Heb jij een passie voor zorg en een talent voor het verbinden van mensen en organisaties? Wil je een sleutelrol spelen in de professionalisering van wondzorg in West- en Midden-Brabant? Wij zoeken een gedreven en enthousiaste programmamanager om ons team te versterken!


De functie
In Nederland kampen jaarlijks ongeveer 500.000 patiënten met complexe wonden, waarvan 350.000 extramuraal. Met de toenemende vergrijzing zal dit aantal blijven stijgen. Sinds 2018 werkt de regio Midden-Brabant aan het verbeteren van wondzorg en de komende 1,5 tot 2 jaar willen we dit verder professionaliseren.
Als programmamanager geef je samen met professionals, managers en onze ketenpartners vorm aan deze ontwikkelingen. Je werkt vanuit het transmurale Wondexpertisecentrum (WEC) nauw samen met de ziekenhuizen en de huisartsen in de beide regio’s. 
De functie van programmamanager is gepositioneerd bij het ZMBR, een samenwerkingsverband van zorgorganisaties in Midden-Brabant.

Wat ga je doen
•    Inhoudelijke aansturing en doorontwikkeling van het WEC:
o    Ontwikkelen van visie, strategie en doelstellingen (jaarplannen)
o    Voorbereiden en leiden van interne overleggen
o    Rapporteren aan managers en bestuurders
o    Verbeteren van werkprocessen en werkwijzen
o    Volgen van landelijke ontwikkelingen op het gebied van wondzorg
•    Positionering en externe doorontwikkeling van het WEC:
o    Deelnemen aan externe overleggen
o    Onderhouden van contacten met relevante organisaties en samenwerkingspartners
o    Realiseren van samenwerking met andere zorgaanbieders
o    Zorg dragen voor interne en externe communicatie
•    Positionering programma/WEC
o    Je werkt nauw samen met managers van deelnemende organisaties die leidinggeven aan wondregisseurs en verantwoordelijk zijn voor personeelsbeleid, zorgcontractering, registratie en facturatie.

Jouw profiel
•    Verbinder: Je weet op uitnodigende wijze mensen en partijen samen te brengen, tegenstellingen te overbruggen en gezamenlijke doelen te bereiken.
•    Aanjager: Je houdt de ontwikkeling gaande, neemt initiatief en enthousiasmeert betrokkenen. Je kunt omgaan met complexe en innovatieve processen en weet de voortgang te behouden ondanks weerstand.
•    Helicopterview: Je bewaakt de voortgang en ontwikkeling van het WEC op inhoudelijk en procesmatig vlak, zowel op korte als lange termijn.
•    Linking pin: Je gaat en onderhoudt contacten met relevante samenwerkingspartners en organisaties.
•    Visie: Je hebt ideeën over wondzorgprocessen, ketenzorg en samenwerking. Je initieert en draagt bij aan de ontwikkeling van het WEC en geeft advies aan wondregisseurs, managers en bestuurders.
•    Stevige gesprekspartner: Je vertegenwoordigt het WEC in verschillende gremia, luistert naar anderen en draagt de visie en werkwijze van het WEC uit.

Het aanbod
In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar voor gemiddeld 16 uur per week, met de intentie tot verlening voor de doorlooptijd van het programma. De functie is ingeschaald volgens de CAO VVT, inschaling afhankelijk van ervaring.

Meer informatie en solliciteren
Solliciteren (CV met motivatie) kan tot 22 juli 12.00 uur via info@zmbr.nl. Gesprekken vinden plaats op woensdag 25 juli.
Informatie over de vacature is te verkrijgen bij de programmamanager wondzorg, Monique Hameetman en Tonny de Groot (d.m.v. van een mail naar info@zmbr.nl).

 

Heb je een vraag?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen (FAQ), vaak staat hier al het antwoord tussen op jouw vraag! Mocht je vraag toch niet beantwoord zijn, neem dan contact met ons op.

Zorgnetwerk Midden-Brabant is een samenwerkingsverband van de volgende organisaties:

Wij gebruiken cookies om onze site en service te optimaliseren.