Slimme deursensor

Omschrijving product

Een slimme deursensor meet via een sensor wanneer een deur opengaat of gesloten wordt. Deze meting wordt doorgezet naar een melding op een gekoppelde smartphone. Zo kan de mantelzorger zien of iemand de deur uit gaat. Dit kan handig zijn als iemand soms dwaalt in de nacht. Wanneer de deur opengaat krijgt de mantelzorger een melding en kan hij zo nodig actie ondernemen. Ook kan het fijn zijn voor een mantelzorger om te zien of iemand thuis is gekomen, of bij risico op verdwalen wanneer iemand zelfstandig het huis verlaat. Het kan zelfs ingezet worden wanneer iemand een afspraak heeft en dreigt niet op tijd te komen. Wanneer een mantelzorger niet tijdig een melding heeft gehad dat er iemand door de deur is gegaan kan hij die persoon bellen om aan te sporen dat hij moet vertrekken.

Hoe werkt het?

De deursensor bestaat uit twee magnetische delen. Het ene deel bevestig je op het kozijn en het andere deel op de deur. Op een smartphone installeer je de app “Smart Life”. Deze app verbind je volgens de meegeleverde instructies aan de deursensor. Wanneer de deur geopend wordt en de twee delen contact verliezen gaat er via Wi-Fi een melding uit naar een gekoppelde telefoon: Deur sensor open. Wanneer de deur gesloten wordt en de twee delen weer met elkaar in verbinding staan gaat er een melding uit: Deur sensor dicht.

Belangrijk om te weten

  • Er moet Wi-Fi aanwezig zijn.
  • De mantelzorger moet in het bezit zijn van een smartphone.
  • De sensor kan met een handige plakstrip of met schroeven gemonteerd worden. Beiden worden meegeleverd.
  • Deursensor werkt op batterij (bijgeleverd)
  • Je kan de tijd instellen tussen welke tijden je alarmen wil ontvangen. (Bijvoorbeeld alleen de nacht, of als er veel bezoek komt tijdelijk even niet)

Let op!

  • Verwijder de plastic strip bij de batterij.
  • Het is geen gps, er komt alleen een melding als de deur open of dicht gaat.
  • Je kan niet zien of iemand het huis daadwerkelijk heeft verlaten. (Misschien alleen de container buitengezet of de post gehaald.)
  • Bij bezoek krijg je ook een melding dat de deur open en gesloten is.

Prijs?

c.a. € 25,-

Wordt het vergoed?

Nee

Hoe verkrijgbaar?

Via internet zoeken op: Slimme deur- en raamsensor
www.silvergear.nl
www.bol.com

Er zijn heel veel verschillende slimme deursensoren te koop van verschillende merken. Die van Silvergear is door ons uitgeprobeerd.

Professional nodig bij het inzetten?

De deursensor is in te zetten door een mantelzorger die goed om kan gaan met apps op zijn telefoon. De instructie is niet heel uitgebreid. Ook bij de app is het even zoeken waar alle functies zitten. Je kan eventueel een professional inzetten om mee te kijken of een handig persoon uit de omgeving.