Zorgtechnologie bij dementie thuis

Zorgtechnologie


Er speelt veel op het gebied van (zorg-)technologie: binnen de muren van instellingen waar mensen verblijven en bij mensen thuis.
Professionals die technologische hulpmiddelen willen inzetten, kunnen de ontwikkelingen nauwelijks bijbenen. Niet omdat er géén, maar juist omdat er een gigantische hoeveelheid informatie beschikbaar is. Dan zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Reden om de vele gezichten van technologie en zorg tijdens het negende webinar te laten zien.
 

Tijdens dit webinar geeft Vera Snels, projectleider technologie bij dementie thuis (ZMBR), ons eerst een inkijkje in de wereld van zorgtechnologie. Ze vertelt hoe professionals uit alle gemeenten meedenken over de inzet van de Midden-Brabantse top-10 van hulpmiddelen. Ook laat ze hulpmiddelen zien die je zonder al te veel problemen kunt inzetten.

Vervolgens gaat Mariëlle Kanters van Ergotherapie Tilburg – Waalwijk e.o. dieper in op de inzet van zorgtechnologie. Welke voordelen heeft dat? Wat kan de rol van een ergotherapeut zijn? Welke soorten hulpmiddelen zijn er? En ook belangrijker: hoe kom je als professional tot de inzet van een bepaald soort technologie? Waar moet je dan op letten? Ze maakt daarnaast duidelijk dat de inzet van technologie blijft steken als het sociale- en het zorgdomein niet intensiever gaan samenwerken op dit últrabelangrijke thema!