Ons 25 jarig jubileum!

Op woensdag 22 mei vierden we het 25-jarig jubileum van het Zorgnetwerk Midden-Brabant. Het was een middag vol herinneringen, ontmoetingen met (oude) bekenden, en inspiratie. We zijn trots op wat we samen hebben bereikt en kijken uit naar een nog sterkere samenwerking in de komende jaren.

Samen Verbonden

De middag begon met een warm welkom van directeur Tonny de Groot en een toespraak van Annet Boekelman, voorzitter van ZMBR. Annet blikte terug op de afgelopen 25 jaar en lichtte de waarde van verbinding toe. Iets waaraan onze professionals dagelijks bijdragen door hun kennis en ervaringen te delen én deze in te zetten t.b.v. de inwoners in de regio. Ze benadrukte dat ons gezamenlijke doel het realiseren van deskundige, betrouwbare en betaalbare zorg blijft. Net als de broeders en zusters van de gasthuizen vroeger, staan wij elke dag klaar voor deze uitdaging. 

Sterke schakels zorgen voor goede zorg in onze overzichtelijke regio!

Terug in de tijd

In gesprek met enkele oud-bestuurders, waaronder Loeks van der Veen, Marijke Megens, en Anita Wydoodt, reisden we terug naar het ontstaan en de ontwikkeling van ZMBR. Ze deelden hun inzichten over de stappen, die ons hebben gebracht tot waar we nu zijn. Hun verhalen benadrukten de kracht van het stevige netwerk dat we in het verleden hebben opgebouwd en dat nu een solide basis vormt voor toekomstige samenwerking.

Praktijk van alle dag

Binnen het huidige Zorgnetwerk Midden-Brabant (ZMBR) ontwikkelen we innovatieve initiatieven om de zorg te verbeteren. Tijdens interactieve workshops gingen we actief aan de slag met diverse tools die we nu in onze regio inzetten. Zo gebruikten we VR-brillen om de wereld van iemand met dementie te ervaren, probeerden we via het 15-vlaks model de complexiteit van samenwerking te doorgronden, leerden we hoe een escapespel bijdraagt aan onderwijs en innovatie en verkregen we via een spel inzicht in de complexiteit van uiteenlopende belangen. Bij de workshop "Inside the Brain" verkenden we de werking van het brein en de impact van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en tot slot ervaarden we bij "Beddenbende" hoe samenwerking de sleutel is tot optimale benutting van de regionale capaciteit.

Blik in de toekomst

De toekomst biedt uitdagingen en kansen die we gezamenlijk gaan aanpakken. Met korte sketches van theatergroep Helder keken we vooruit naar toekomstige samenwerking en zorg. Via de Mentimeter werden onze gasten uitgedaagd om na te denken over veranderingen in de zorg en welke taken daar nog wel en niet meer bij hoorden. Én de rol van technologie daarin. Dit leverde interessante antwoorden en mooie gesprekken op.

Herinneringen ophalen en plannen maken

Na afloop sloten we de dag af met een hapje en een drankje, waar er gelegenheid was om bij te praten, herinneringen op te halen en plannen te maken voor de komende 25 jaar. 

We bedanken iedereen voor hun aanwezigheid en bijdrage aan deze bijzondere dag. Samen blijven we bouwen aan een toekomst waarin zelfredzaamheid en zorg hand in hand gaan!

Wij kijken met veel plezier en gepaste trots terug op onze netwerkmiddag ter ere van ons 25 jarig jubileum! Kijkt u met ons mee?

https://www.youtube.com/watch?v=dMfyGPkLZNQ