Basiscursus palliatieve zorg

Goede palliatieve zorg start bij deskundige professionals. Het Netwerk Palliatieve Zorg biedt daarom de basiscursus palliatieve zorg aan. Deze B-learning cursus bestaat uit een combinatie van fysiek onderwijs en zelfstudie met ondersteuning van een digitale leeromgeving. De volgende cursus start in februari 2022. We hopen jullie dan zonder beperkingen te kunnen ontvangen in ons leslokaal in de Hasseltveste. Mocht dit vanwege Corona nog niet mogelijk zijn dan zullen we werken met halve groepen en mogelijk ook een deel van de cursus online aanbieden. Download onderstaande flyers voor meer informatie over de cursusdata en inhoud voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Meld je hier aan >

Landelijk onderwijsplatform

Ben je als student, zorgverlener of docent op zoek naar een opleiding of scholingsmaterialen op het gebied van palliatieve zorg? Of zoek je een training op maat voor je hele afdeling? Op deze pagina > vind je daarvoor verschillende overzichten. Zo staat hier een catalogus met het complete overzicht van bij- en nascholingen en opleidingen over palliatieve zorg in Nederland.

Instructiefilmpjes palliatieve zorg voor Covid-patiënten

Het Palliatief Advies Team (PAT) van het ETZ  heeft een serie van 7 instructiefilmpjes gemaakt over  ‘Palliatieve Zorg voor COVID-19 patiënten’. Ze zijn daarbij geïnspireerd door het voorbeeld van LUMC.

Veel patiënten met corona gaan snel achteruit en komen te overlijden. De basisscholing over palliatieve zorg aan Covi-19 patiënten deelt het PAT graag met collega’s in de regio. Deze scholing is geschikt voor alle zorgprofessionals die zorg leveren aan coronapatiënten en andere palliatieve patiënten.

De filmpjes