Basiscursus palliatieve zorg

Goede palliatieve zorg start bij deskundige professionals. Het Netwerk Palliatieve Zorg biedt daarom de basiscursus palliatieve zorg aan.
Deze B-learning cursus bestaat uit een combinatie van fysiek onderwijs en zelfstudie met ondersteuning van een digitale leeromgeving.
De volgende cursus start in september 2022. We bieden de cursus dit najaar in samenwerking met het Netwerk Palliatieve Zorg Stadsgewest Breda aan.
Mocht klassikaal onderwijs vanwege Corona nog niet mogelijk zijn dan zullen we werken met halve groepen en mogelijk ook een deel van de cursus online aanbieden.
Download onderstaande flyers voor meer informatie over de cursusdata en inhoud voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Richtlijnen

Websites

Instructiefilmpjes palliatieve zorg voor Covid-patiënten

Het Palliatief Advies Team (PAT) van het ETZ  heeft een serie van 7 instructiefilmpjes gemaakt over  ‘Palliatieve Zorg voor COVID-19 patiënten’. Ze zijn daarbij geïnspireerd door het voorbeeld van LUMC.
Veel patiënten met corona gaan snel achteruit en komen te overlijden. De basisscholing over palliatieve zorg aan Covid-19 patiënten deelt het PAT graag met collega’s in de regio. Deze scholing is geschikt voor alle zorgprofessionals die zorg leveren aan coronapatiënten en andere palliatieve patiënten. Hieronder vind je de links naar de filmpjes.